OVER ONS

Corinphila Veilingen houdt twee grote internationale veilingen per jaar in ons eigen pand in Amstelveen. Deze veilingen zijn wereldwijd live te volgen via het internet en meer en meer klanten uit binnen- en buitenland bieden online mee vanuit het comfort van hun huis met Corinphila's live biedprogramma. Iedere veiling bestaat uit zo'n 3000 kavels, waarvan het meeste postzegels en poststukken en daarnaast prentbriefkaarten, munten, penningen, bankpapier en filatelistische literatuur. 

Corinphila's filosofie is om de beste resultaten voor onze inzenders te behalen. Onze verschillende specialisten alsmede onze collega's bij onze internationale zusterbedrijven weten het materiaal op het hoogste niveau te waarderen. Hun uitgebreide ervaring stelt ons in staat om inzendingen aan te bieden op de wereldwijde veilingmarkt voor de beste resultaten.

Iedere veiling maken wij een full colour veilingcatalogus die wereldwijd wordt verstuurd aan een paar duizend verzamelaars en handelaren en die tevens online op onze website beschikbaar is. Regelmatige nieuwsbrieven en posts op social media houden onze klanten en die van onze zusterbedrijven op de hoogte van het actuele veilingaanbod. Onze veilingen worden bovendien geplaatst op internationaal gerenommeerde verzamelaarswebsites als PhilaSearchStamp Circuit, Stamp Auction Network en Delcampe

Van Wiggers de Vries tot Corinphila 

In 1974 neemt wijlen Wim V. M. Wiggers de Vries het postzegelveilinghuis Postema over en geeft het bedrijf zijn naam. Gerard J. Garritsen werkt dan al bij Wiggers de Vries pzv dat hij in 1988 overneemt. Na een kleine 25 jaar aan het Singel in Amsterdam vestigt het bedrijf zich in 1998 in Amstelveen, waar het uitstekend bereikbaar is.

In 2010 wordt het bedrijf overgenomen door de Global Philatelic Network-groep en krijgt daarmee gerenommeerde zusterbedrijven in Duitsland, Zwitserland, Hong Kong en de Verenigde Staten. Wiggers de Vries pzv verandert dan in Corinphila Veilingen, Corporation Internationale de Philatélie, gelijk het postzegelveilinghuis in Zürich, het oudste van Zwitserland (opgericht in 1921, postzegelveilingen sinds 1925).