VERKOPEN BIJ CORINPHILA

 

Hierbij treft u een overzicht aan van de procedure van uw inzending tot aan de uitbetaling van de veilingopbrengst, zodat u precies weet wat er gebeurt met uw materiaal als het in onze handen is.
 

  TAXATIE

  Een waardebepaling van uw collectie postzegels, munten en prentbriefkaarten is geheel gratis en
  vrijblijvend. U bent hiervoor dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur welkom bij ons op kantoor in
  Amstelveen.

Onze ervaren specialisten kunnen vaak in een kort tijdsbestek de waarde van uw
  verzameling taxeren. Tijdens deze afspraak geven onze taxateurs u graag een toelichting.
  Voor grotere collecties zijn wij bereid bij u langs te komen.

  


INZENDING

Wanneer het materiaal veilingwaardig is en u besluit dit bij ons aan te bieden ontvangt u van ons een ontvangstbewijs met taxatiewaarde. De taxatie die wij u geven is de geschatte waarde die het naar onze mening vertegenwoordigt. Vanaf het moment van aanvaarding is uw collectie bij ons volledig verzekerd conform deze waarde. Indien gewenst kunt u een voorschot verzoeken op de veilingopbrengst.


VERKAVELING

Eén van onze experts zal worden toegewezen om uw collectie te verkavelen en te beschrijven. Ons veilinghuis verkavelt collecties op zodanige wijze dat het voor de potentiële koper/verzamelaar het meest interessant is en voor u als inzender tot een hoge opbrengst leidt; eventuele losse nummers worden uit verzamelingen gehaald en apart beschreven en ingezet, overige delen worden opgesplitst of bij elkaar gevoegd.

Nadat de verkaveling is voltooid - uiterlijk een maand voorafgaand aan de veiling - sturen wij u een inzendlijst. Op deze lijst treft u een opsomming aan van alle kavelnummers die tot uw inzending behoren met de bijbehorende inzetprijzen.
 

CATALOGUS

Ongeveer vier weken voor de veiling wordt onze full colour catalogus verstuurd aan een paar duizend actieve klanten in binnen- en buitenland. Als inzender ontvangt u ook een eigen exemplaar. Naast de gedrukte versie staat onze volledige catalogus online op het internet en promoten wij deze op diverse verzamel veilingwebsites. Op deze manier kunnen geïnteresseerde verzamelaars over de hele wereld ons aanbod 24 uur per dag vinden en bestuderen. De online catalogus biedt naast een aanzienlijk grotere hoeveelheid afbeeldingen tevens scans van certificaten en bevindingen van deskundigen. Afhankelijk van de waarde of interesse van onze klanten zetten wij ook afbeeldingen van complete collecties online.

  

 

KIJKDAGEN

Voorafgaand aan de veiling bieden wij geïnteresseerde kopers de mogelijkheid om al het materiaal onder toezicht te bekijken op onze bedrijfslocatie in Amstelveen. Handelaren en verzamelaars kunnen postzegels, munten en prentbriefkaarten bekijken en beslissen over hun biedingen.
 

VEILING

Onze internationale veilingen worden tweemaal per jaar gehouden, in het voor- en najaar. Iedere veiling bestaat uit vier veilingdagen met specifieke zittingen. De veiling zelf, met 80 zitplaatsen, vindt plaats in de veilingzaal in ons pand.

Geïnteresseerde kopers kunnen persoonlijk bieden in de zaal of een schriftelijk bieding afgeven. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om tijdens de veiling live mee te bieden via internet. Steeds meer klanten in binnen- en buitenland maken daar graag gebruik van. Onze veilingen zijn openbaar, u bent van harte welkom om de veiling bij te wonen of deze van achter uw computer te volgen.

 

AFREKENING

In de week na de veiling bieden wij verzamelaars en handelaren nog de mogelijkheid om de onverkochte kavels te kopen tegen de inzetprijs. Veruit de meeste kavels op onze veilingen worden verkocht. Blijven er nog één of meerdere kavels onverkocht, dan nemen wij deze weer op in onze volgende veiling. Voor onverkochte kavels rekenen wij geen commissie.

De commissie houden wij in op de veilingopbrengst. Wij rekenen 20% inzenderscommissie en 2 euro tafelgeld per kavel (beide incl. BTW). In uitzonderlijke gevallen, bij bijzondere collecties of voor goede doelen, kan er van deze percentages worden afgeweken. De commissie heeft betrekking op de hamerprijs, de verkoopopbrengst die uw postzegels, munten en prentbriefkaarten uiteindelijk bereiken.

Twee weken na de veiling ontvangt u een verkoopnota, waarin wij informeren over uw totale opbrengst. Binnen ca. vijf weken betalen wij u vervolgens de netto veilingopbrengst uit, per bank of indien gewenst contant.